top of page

Niverplast gastvrij op Girls’ Day 2022

Tijdens Girls’ Day op 7 april openden door heel Nederland technische bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Zo ook Niverplast in Nijverdal. Ruim 40 meisjes uit klas 1 van zowel basis als kader van CSG Reggesteyn kregen er een allerhartelijkste ontvangst. Het hoogtepunt van deze technische ontdekkingstocht? Het stansen van een eigen metalen make up doosje. Het idee achter Girls’ Day is sympathiek: jonge meisjes in de praktijk laten ruiken aan techniek. Misschien slaat er een vonkje over en kiezen ze later daadwerkelijk voor techniek.

Niverplast bouwt verpakkingslijnen voor klanten over de hele wereld, vooral in de foodindustrie. In de ultramoderne productielocatie in Niverplast werden de meisjes verwelkomd met een introductiefilm vanuit de landelijke organisatie van Girls’ Day. Thema van de film? “Hoe ziet de wereld achter het stopcontact eruit?” Ook ontdekten de meisjes hoeveel nieuwe technici er nodig zijn om de aanstormende energietransitie te bolwerken. Een positief signaal in de film kwam van Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat. Haar insteek? Veel meisjes hebben technisch talent en Girls’ Day is hét moment om dit te ontdekken! Een digitale quiz via het landelijke Girls’ Day platform over techniek leidde tot driftig meedenken en meetikken op de mobiel.


Niverplast: ruim baan voor vrouwen 

Ook de presentatiefilm over Niverplast zelf was een eye opener: er werken veel vrouwen bij Niverplast, van monteur tot marketing. En ook elk meisje kan bij Niverplast worden wat ze wil. Dat dit geen loze taal is, bleek toen er maar liefst zes vrouwelijke collega’s van Niverplast zich aan de meisjes presenteerden. Ieder van hen nam een groepje meisjes mee het bedrijf in. Daar stonden medewerkers, waaronder natuurlijk veel vrouwen, klaar om uit te leggen wat ze doen in de techniek. Opvallend aspect van Niverplast: de productie is super schoon, je werkt in een lichte, prettige omgeving en iedereen is gelijk. Heb je een goed technisch idee bij Niverplast? Dan maakt het niet uit wie je bent of welke functie je hebt.


Zelf aan de slag!  

Uiteindelijk leidde al het rondkijken, luisteren en vragen stellen tot het zelf lekker aan de slag gaan met techniek. Bij een metaalmachine mochten de meisjes, onder deskundige begeleiding, zelf een stuk voorbewerkt metaal mechanisch ombuigen tot een make up doosje. Een gezellige lunch, samen met de begeleiders van Niverplast en docenten en decaan van CSG Reggesteyn, rondde deze Girls’ Day af. CSG Reggesteyn overweegt om voor de editie van Girls’ Day 2023 ook de TL-leerlingen uit te nodigen. Ook daar is nog het nodige technische talent te ontdekken!

bottom of page