top of page
Groep docenten STOTwente met drones

STO

TWENTE

IN HET

NIEUWS

NIEUWSBERICHTEN

De STO-scholen aan de Wethouder Beversstraat vinden elkaar nu op de overeenkomsten en niet op de verschillen

De STO subregio Enschede aan de Wethouder Beversstraat telt twee deelnemende vmbo-scholen: het Bonhoeffer College en Het Stedelijk Alpha. Steeds vaker werken beide scholen constructief samen op de centrale uitdaging: STO Twente. Bestuurders Greetje Sulimma en Manon Ketz: “Het gezamenlijk inzicht ontstond dat de maatschappelijke opgave vanuit STO Twente groter is dan onze individuele belangen. De boodschap om met elkaar praktisch aan de slag te gaan is heel goed geland en op activiteitenniveau komt dit nu toe bloei.”

STO subregio Hengelo maakt nu al volop plannen voor vervolg STO

Sterk Techniekonderwijs gaat officieel dóór en de subregio Hengelo laat daar geen gras over groeien. Op vrijdag 23 juni kwam een grote groep gemotiveerde medewerkers van C.T. Stork College bij elkaar, van techniekdocenten en projectleiders tot en met de regioleider. In een veelzijdige brainstorm werd er zowel positief teruggekeken alsook plannen gemaakt voor de toekomst. Zoals voor een compleet nieuw initiatief: het Robot Battle Lab!

Drie PIE-leerlingen doen vervroegd examen én zijn geslaagd

Tara, Guido en Robin zijn PIE-leerlingen op De Waerdenborch in Holten en kregen onlangs de kans om eerder examen te doen als beloning voor hun harde werk. Ze mochten een jaar eerder dan hun leeftijdsgenoten hun examen afleggen, een gedurfde stap die hun vastberadenheid en toewijding aan hun vakgebied benadrukt. Hoewel vervroegd examen op zich geen unicum is - het komt vaker voor bij havo/vwo - is het voor vmbo zeker wel bijzonder! STO Twente is super trots op deze leerlingen!

Panelgesprekken STO Twente leveren bruikbare inzichten op

Binnen STO Twente zijn alle subregio’s keihard aan het werk, elke subregio vanuit haar eigen kracht. Maar soms is het goed om even pas op de plaats te maken en met elkaar te kijken naar wat we doen en hoe we dit doen. Daarom vonden in het eerste kwartaal van 2023 in alle subregio’s van STO Twente kwalitatieve panelgesprekken plaats. Deze gesprekken hebben geleid tot bruikbare opbrengsten én ideeën voor de Twentse toekomst van STO!

Groep 7/8 ontdekt Ozobot op gastvrij CSG Het Noordik Vroomshoop

Techniek is voor alle leeftijden! Dus leerde CSG Het Noordik Vroomshoop een basisschoolgroep 7/8 hoe je een Ozobot programmeert. Ook kregen de leerlingen van de Willibrordusschool een rondleiding door het mooie Praktijklokaal PIE van het Noordik. Kortom, een échte ontdekmorgen in de doorlopende leerlijn po-vo.

Twentse techniekdocenten mee op vmbo-netwerkdag 2023

SMEOT in Hengelo is de Twentse mbo praktijkopleider in metaal, mechatronica en verspaning. De jaarlijkse vmbo-netwerkdag van SMEOT kent een lange traditie. Hiervoor nodigt SMEOT onder andere de docenten PIE van Twentse vmbo’s en de techniekdocenten van ROC van Twente uit.

STO TWENTE IN HET NIEUWS

Sterk Techniekonderwijs Twente timmert volop aan de weg. Hier ontdekt u actuele nieuwsberichten over onze plannen, activiteiten, ontwikkelingen en nog veel meer. Wilt u actief op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief via communicatie@stotwente.nl

bottom of page