Groep docenten STOTwente met drones

STO

TWENTE

IN HET

NIEUWS

NIEUWSBERICHTEN

“We hebben met elkaar mooie activiteiten neergezet “

John van der Vegt is Voorzitter College van Bestuur ROC van Twente. Daarnaast is hij lid van de Stuurgroep van STO Twente. Graag neemt hij de tijd voor zijn visie op STO Twente, inmiddels enige tijd onderweg: “Ik vind dat STO Twente de ambitie zou moeten hebben om de eerste regio te zijn waarin het techniekonderwijs écht ingebed is in de doorlopende leerlijn van po en vo naar mbo en verder.”

Pilot Keuzevak Duurzame Energie geeft nieuwe energie!

De STO-subregio Almelo e.o. is volop actief met een pilot voor het Keuzevak Duurzame Energie. Hierin werken Erwin Geerdink, docent PIE aan Het Noordik, en zijn onderwijscollega’s nauw samen met het installatiebedrijf Hoppenbrouwers Techniek uit Almelo: “Wellicht kunnen we volgend schooljaar ook leerlingen voor dit keuzevak laten kiezen die niet per se een technisch profiel volgen.”

Projectleider STO Twente geeft bijzondere invulling aan techniekontwikkeling binnen Scholengroep Carmel Hengelo

Tom Blaauwgeers is onder andere projectleider STO voor de subregio Hengelo. Op 30 juni gaf hij zijn afstudeerpresentatie voor de Master Educational Leadership (MEL) aan Hogeschool Saxion. Het onderwerp van zijn afstudeerproject? Dat ligt STO Twente na aan het hart: het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn techniek voor het vmbo voor Scholengroep Carmel Hengelo (SCH): “Het mes snijdt aan twee kanten: Ik doe binnen de scholengroep leiderschapservaring op en mijn praktijkvraagstuk komt het Sterk Techniekonderwijs van de regio Hengelo ten goede.”

Nieuw keuzevak ‘Technologie in de Zorg’: een rondgang langs STO Twente

De zorg omarmt nieuwe technologie in rap tempo. Reden voor diverse subregio’s van STO Twente om aan de slag te gaan met het keuzevak ‘’Technologie in de Zorg’. Een inventarisatie.

Aantal STO-instructeurs in Twente groeit dankzij PDC-certificaat

Met de inzet van instructeurs versterkt Sterk Techniekonderwijs Twente de kwaliteit van het technisch vmbo-onderwijs. Deze instructeurs komen oorspronkelijk uit het technisch bedrijfsleven, stappen (gedeeltelijk) over naar het onderwijs en begeleiden vmbo-leerlingen in het onderwijsproces. Ook nemen ze specifieke en waardevolle praktijkkennis mee voor de leerlingen en docenten. Wel is het belangrijk dat zij, naast hun technische kennis, beschikken over pedagogisch-didactische vaardigheden. En daar zorgt onze STO-partner Hogeschool Windesheim voor! Tijdens een feestelijke dag op 15 juni ontving een aantal instructeurs van het Twents Carmel College (TCC) Oldenzaal, het Bonhoeffer College Enschede en van SMEOT Hengelo hun felbegeerde PDC-certificaat.

BGT Talent Event opent ogen van leerlingen én ouders voor techniek

Binnen Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen (BGT) participeren veel vooral technische ondernemers. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni organiseerden zij samen met TOF onderwijs (basisscholen), Zikke en Canisius het BGT Talent Event. Kinderen uit groep 7 en 8 en leerlingen van het voortgezet onderwijs konden in dat weekend voelen, proeven, ruiken en meehelpen op de werkvloer om bijvoorbeeld hun technische talent te ontdekken. Sg. Canisius uit Tubbergen, een super actieve vo-school, deed uiteraard volop mee!

STO TWENTE IN HET NIEUWS

Sterk Techniekonderwijs Twente timmert volop aan de weg. Hier ontdekt u actuele nieuwsberichten over onze plannen, activiteiten, ontwikkelingen en nog veel meer. Wilt u actief op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief via communicatie@stotwente.nl