top of page

STO Café eindigde met Brand Meester

Dit keer streek het STO Café van STO Twente neer in de subregio Rijssen – Holten. Het bedrijf Aqua+ opende gastvrij haar deuren voor de bijna 30 deelnemers aan het STO Café op vrijdag 12 april. Het spectaculaire slot van de rondleiding mocht er zijn: een brand die ervoor zorgde dat de superieure sprinklerinstallatie van Aqua+ deed wat het moet doen: blussen!

Enthousiaste partner STO Twente 

Familiebedrijf Aqua+ is Nederlands marktleider in het ontwerpen, installeren en onderhouden van sprinklersystemen en andere brandbeveiligingsinstallaties. Het bedrijf telt vijf vestigingen door heel Nederland met in Goor de hoofdvestiging. Al enige tijd doet Aqua+ als techniekbedrijf enthousiast mee met STO Twente. Zoals eerder met Girls Day en Careerday-on-Tour. En met De Waerdenborch in Holten en Goor bestaat inmiddels een hechte band.


Volop kansen voor ook mbo’ers 

De ontvangst was hartelijk door Kristel Konst, manager HR, samen met een stagiair HRM, inclusief een drankje en een versnapering. Bij de inleidende presentatie kregen de deelnemers uitleg over het bedrijf Aqua+ met uiteraard een toekomstgericht accent op de vele mooie mbo- en hbo-functies in de techniek en meer die Aqua+ biedt. Dit innovatieve bedrijf investeert graag in het aantrekken van jong technisch talent, zoals met stage lopen of afstuderen bij Aqua+. Jong talent gaat mee de bouw op en leert tussendoor veel over de theorie, wetgevingen en natuurlijk over Aqua+ zelf. En zoals gezegd: via STO Twente werkt Aqua+ inmiddels met vmbo-scholen samen.


Jong beginnen en de kracht van de lange adem Aqua+ begint met het interesse kweken voor techniek al bij groep 8 in het basisonderwijs! Deze leerlingen krijgen een rondleiding en Aqua+ laat hen een aansprekend proefje doen. Als het een beetje meezit, komen zij in hun middelbareschooltijd nog een keer langs. Vervolgens hoopt Aqua+ dat ze tijdens hun mbo- of hbo-studie aan Aqua+ denken wanneer zij in de fase komen van stagelopen. René Sikkelbein is binnen Aqua+ actief als opleidingscoördinator: “Wij vinden het heel belangrijk om niet alleen ons bedrijf te vertegenwoordigen, maar ook om leerlingen alle mogelijkheden mee te geven die een technisch bedrijf kan bieden en welke opleiding een leerling daarvoor nodig heeft. Kortom, een breed beeld dus.” Ook aantrekkelijk is dat Aqua+ intern opleidingen verzorgt voor haar collega’s onder de vlag van AquaSkills opleiding.


Rondleiding 

Vervolgens kregen de deelnemers een inspirerende rondleiding door het bedrijf met werkplaats en prefab voormontage. Ook de mooie ruimte voor de AquaSkills opleiding kon de goedkeuring wegdragen van de vele techniekdocenten bij dit STO Café. De bulk van het werk, het monteren en servicen van de sprinklerinstallaties, gebeurt bij klanten ter plaatse. Aqua+ heeft hiervoor een groot wagenpark. Veel medewerkers zijn dan ook buiten de deur werkzaam.


Brand!!!! 

Afsluitend hoogtepunt van het bezoek was het onder veilige en gecontroleerde omstandigheden zien ontstaan van een vuur in een testruimte. Met uiteraard de climax van de sprinklerinstallatie die precies deed waar het voor bedoeld is: het vuur bestrijden. De deelnemers filmden deze demo gretig met hun mobieltjes en waarschijnlijk staan de filmpjes inmiddels op heel wat social media-kanalen. De napraat onder het genot van een drankje was gezellig en bleek opnieuw een uitgelezen moment voor veel STO-collega’s om onderling even wat dingen aan te kaarten of te regelen. Aqua+, bedankt!

bottom of page