top of page

STO subregio Enschede: kickstart 21-22 in splinternieuw Technolab

De STO subregio Enschede hield op maandag 20 september een drukbezochte kick-off voor het schooljaar 2021 – 2022. De opkomst was groot, van de directie tot en met de betrokken docenten van de beide deelnemende vmbo-scholen zelf.

De horloges werden gelijkgezet op een wel heel bijzondere plek: het gloednieuwe Technolab van de subregio Enschede voor zowel het Stedelijk Vakcollege als het Bonhoeffer College. Projectleider STO Enschede is Tim Klaver. Hij trad op als gastheer en liet alle STO-deelnemers zich kort voorstellen met ook vermelding van hun rol binnen STO Twente. Ideaal voor alle STO-werkgroepleden, medewerkers techniekruimte en STEAM-deelnemers van beide scholen om STO te kickstarten in het nieuwe schooljaar.


Technolab: inspirerende impuls

Het nieuwe Technolab geeft aan het uitvoeren van alle voorgenomen activiteiten een inspirerende impuls. Tim: “Een prachtige kijk-, doe- en leerplek die nog niet helemaal is ingericht, maar waar al wel heel veel mogelijk is. Het doel? Kinderen, ouders, begeleiders en docenten van PO en VO speels in aanraking laten komen en enthousiast maken voor techniek en technologie.” Goed om te weten, in het kader van de doelstellingen van STO Twente, is dat voor het Technolab inderdaad ook basisschoolleerlingen uit Enschede evenals leerlingen uit het Praktijkonderwijs worden uitgenodigd, benadrukte Tim.


Oog-in-oog met de laatste technologie 

Leerlingen kunnen hier aan de slag met de laatste technologie, van Makeblock en 3-D printen tot en met leren met een echte VR-bril op. Ook een megagrote plotterplinter staat klaar voor gebruik. Tim: “We gaan de mogelijkheden van het nieuwe Technolab niet alleen binnen het Stedelijk Vakcollege en Bonhoeffer College promoten, maar zeker ook daarbuiten. Het Technolab is een mooie magneet om jonge mensen voor onze scholen en uiteindelijk voor de richting techniek te laten kiezen.” Wat daarbij enorm helpt in het Technolab, is de laagdrempeligheid en brede inzetbaarheid voor verschillende doelgroepen, voor scholen tot aan bedrijven.


Connectie met Techzone 

Overigens is het nieuwe Technolab aan de Wethouder Beversstraat op een bijzondere plek gesitueerd: pal naast de al bestaande Techzone. Tim: “Hiermee beogen we één plek waarbij alles voor techniekonderwijs samenkomt. Het nieuwe Technolab kun je zien als het portaal voor leerlingen om zich vervolgens verder te verdiepen in techniek in de Techzone.”

bottom of page