top of page

15-jarige Fabian gegrepen door keuzevak Verspaningstechniek

Fabian is één van de vijf leerlingen uit de eerste groep die vanaf april 2021 het keuzevak Verspaningstechniek volgden bij VDL ETG Almelo. Hij is 15 jaar en zit in het vierde jaar vmbo Basis op het Almelose Erasmus: “Mijn docent vroeg of ik mee wilde doen met dit nieuwe keuzevak. Ik dacht: waarom niet? Op school was ik niet echt goed met elektrotechniek. Maar toen introduceerde mijn docent mij in de wereld van metaal en dat vond ik vanaf het allereerste moment meteen geweldig.”


“Het sprak mij aan om in een techniekbedrijf nieuwe dingen te leren. Wel dacht ik eerst dat het saai zou zijn, maar al snel vond ik het zó leuk dat ik besloot er verder mee te gaan. Wat mij het meeste aansprak? Echt met de machines van VDL ETG Almelo aan de slag gaan. Rekenen vind ik leuk, en dat is belangrijk in dit werk. Maar met mijn handen werken vind ik ook fantastisch. In metaalbewerking doe je beide. De praktijkbegeleider Kevin van de Worp heeft alles heel goed uitgelegd en voorgedaan. Daarna mocht je zelf aan de slag met metaalbewerkingen. Die manier van leren sprak mij aan. Ook mooi vind ik de twee rondleidingen die ik door het bedrijf heb gehad. Die geven je een goed beeld van waar je eigenlijk bent en wat ze daar doen.”


Gemotiveerd door als BBL’er  

Het is nu het plan dat Fabian volgend schooljaar als BBL’er doorgaat bij VDL ETG Almelo: “Het vak van metaalbewerking vind ik echt geweldig, vooral omdat ik in de praktijk kon zien en zelf beleven wat het betekent. Ik ga als BBL’er leren bij het bedrijf én ik ga naar de bedrijfsvakschool SMEOT. En als ik klaar ben? Dan wil ik heel graag bij VDL ETG Almelo blijven werken!”

bottom of page