top of page

Succesvol reserveringssysteem Technolabs

STO Twente maakt het de basisscholen graag zo eenvoudig mogelijk om een workshop of activiteit in één van de inmiddels meerdere Technolabs te reserveren. Het Twents Carmel College (TCC) in Oldenzaal had de primeur met de ontwikkeling voor haar Technolab van een succesvol digitaal reserveringssysteem. Inmiddels kreeg dit navolging in het recent geopende Technolab op het Alma College.

Beschikbaar voor zowel po als vo 

Elke week is het Technolab op het Alma College op dinsdag- en donderdagochtend gereserveerd voor het basisonderwijs. Emiel Dikkers: “Marc-Jan Hengstman en ik staan dan altijd in het Technolab met z’n tweeën. Naast masterclasses in het Technolab zijn er via het reserveringssysteem ook masterclasses te boeken op de vo-scholen die zijn aangesloten bij Baanbrekend leren.” Het Alma College en het TCC ervaren inmiddels dat dit toegankelijke systeem de drempel voor basisscholen om met hun leerlingen in het Technolab aan de slag te gaan nog verder verlaagt. Op de middagen zijn er ook inschrijfmogelijkheden voor het voortgezet onderwijs.” Marc-Jan: “Elke vo-school uit Almelo e.o. kan met ons nieuwe digitale boekingssysteem op onze website www.baanbrekendleren.nl een vooraf aangeboden moment in het Technolab boeken. De masterclasses zijn te boeken door alle vmbo-profielen. Leerlingen kunnen in het Technolab bijvoorbeeld aan de gang te gaan met één van de technologieën zoals de Laserbox.”


Geïnspireerd door Technolab Oldenzaal  

Emiel: “Voor dit digitale boekingssysteem hebben we ons laten inspireren door een soortgelijk en al langer succesvol systeem van het Technolab op het TCC in Oldenzaal.” Alle masterclass docenten krijgen in dit systeem een eigen account. Daarmee kunnen alle boekingen direct en digitaal worden geregeld.


Benieuwd? 

Probeer het zelf maar even uit: https://www.baanbrekendleren.nl/leerkracht-po


Ook aan de slag met een reserveringssysteem voor je Technolab? Emiel Dikkers en Marc-Jan Hengstman van het Alma College geven graag antwoord op al je vragen. Dat geldt ook voor Wout Ensink van het TCC.


Ook interesse in dit systeem?

www.aqqo.com helpt je verder.

bottom of page