top of page

STO

SUBREGIO

OLDENZAAL

STO SUBREGIO OLDENZAAL

De subregio Oldenzaal is een enthousiast en actief deelnemer aan Sterk Techniekonderwijs Twente. Uiteraard participeert Oldenzaal in alle activiteiten die Twentebreed worden uitgerold, maar daarbinnen legt de subregio Oldenzaal een sterk accent op het werven, opleiden en begeleiden van zogeheten hybride professionals. Dit zijn ervaren technici uit het bedrijfsleven die hun kennis en ervaring rechtstreeks op het vmbo aan de leerlingen komen overbrengen.

Twents Carmel College (TCC) loopt door de inzet van hybride docenten als vmbo-school voorop in deze regio. De experts uit de praktijk zorgen voor een verbindende schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven. Zij hebben een schat aan praktijkkennis en -ervaring waarmee zij leerlingen een reëel beeld geven van de mogelijkheden in de technische sector.

Andere manieren om leerlingen in Oldenzaal te laten kennismaken met de praktijk in de technische sector zijn:

  • Alle onderbouwleerlingen krijgen in de onderbouw lessen aangeboden die aansluiten op de technische profielen in de bovenbouw.

  • Klassen 3 en 4 krijgen een wekelijkse stage bij bedrijven. Daarin wordt een afgestemd gedeelte van keuzevakken gevolgd en afgerond in samenwerking met leermeesters van bedrijven en docenten.

  • Bedrijvendagen waarin leerlingen na een keuzeproces met een specifieke opdracht bij bedrijven op bezoek gaan.

 

Technolab

Last but not least: Oldenzaal heeft sinds mei 2021 een Technolab, te vinden in de locatie Potskampstraat van het Twents Carmel College. Hier komen leerlingen in aanraking met de nieuwste technieken via verschillende workshops. De workshops worden gegeven aan een diverse groepen leerlingen: groep 7 en 8 van het basisonderwijs, de eerste klas van het vmbo, havoleerlingen en leerlingen die de hbo-route volgen. Er is een nauwe samenwerking met het primair onderwijs via de inzet van leerkrachten uit het basisonderwijs. Het Technolab is ook toegankelijk voor bedrijven en instellingen.

Denkt u iets te kunnen betekenen voor het techniekonderwijs in Oldenzaal? Neemt u dan contact met ons op! Onderstaand vindt u onze gegevens.

Links naar subregionale nieuwsberichten

Nieuwsbrief STO Oldenzaal

Nieuwsbericht Technolab

Nieuwsbericht hybride docenten

Links naar eigen media subregio Oldenzaal

Website STO Oldenzaal

Impressiefilmpje Technolab

  • LinkedIn
  • Instagram

 DEELNEMENDE SCHOLEN

Alle onderbouwlocaties van het Twents Carmel College doen mee.
Alle leerlingen hiervan worden betrokken. Het gaat om de locaties:

  • Potskampstraat, Oldenzaal

  • Praktijkonderwijs, Oldenzaal                     

  • De Thij, Oldenzaal

  • Losser

  • Denekamp

Daarnaast is er een samenwerking met de basisscholen, onder meer door leerlingen uit groepen 7 en 8 workshops aan te bieden in het Technolab.

 PARTNERS

 CONTACTGEGEVENS

Regioleider

Marjolein Wolbers

m.wolbers@twentscarmelcollege.nl

 

Projectleiders

Wout Ensink

w.ensink@twentscarmelcollege.nl  

SUBREGIO OLDENZAAL

bottom of page